Huiswerk- en studiebegeleiding

Huiswerk- en studiebegeleiding

Huiswerk- en studiebegeleiding Alles Kids biedt leerlingen passend en persoonlijke onderwijsondersteuning.

Deze vorm van huiswerk- en studiebegeleiding is zeer geschikt voor leerlingen die in het reguliere onderwijs uitvallen, of die door omstandigheden niet goed mee kunnen komen in een vaak té grote klas. Denk bijvoorbeeld aan kinderen met ADHD, aan autisme verwante stoornissen, PDD-NOS, kinderen met een forse leerachterstand of juist hoogbegaafde kinderen, maar ook kinderen met dyslexie of dyscalculie. Huiswerk- en studiebegeleiding Alles Kids houdt met passend onderwijs rekening met de situatie van deze kinderen, door te kijken naar wat het kind wél kan, en juist niet naar wat het kind niet kan. Dit draagt bij aan positieve ervaringen en intrinsiek gemotiveerde leerlingen.

Huiswerkbegeleiding

Door bezuinigingen worden de klassen op basisscholen groter en moet er meer werk verzet worden, door minder personeel. Dit kan betekenen dat uw kind onvoldoende aandacht, tijd en ruimte krijgt om een goede leerstijl te ontwikkelen. Wanneer het daarnaast last heeft van dyslexie, dyscalculie of faalangst kan huiswerkbegeleiding noodzakelijk zijn.

 

Studiebegeleiding

 

Leerlingen op het voortgezet onderwijs moeten steeds zelfstandiger werken, terwijl ze hier soms nog helemaal niet aan toe zijn. Studiebegeleiding en het goed leren plannen, kan hun nét dat zetje in de rug geven, dat nodig is om goed te kunnen meekomen.

 

Kijk voor meer informatie naar www.bijlesabcoude.nl of www.tesskindercoaching.nl