Huiswerk- en studiebegeleiding

Kernvisie Methodiek

Kinderen helpen met leerproblemen
Kinderen met leerproblemen zoals dyslexie, dyscalculie, concentratieproblemen, faalangst en een negatief zelfbeeld weer op weg helpen. Dat is wat Tess Stempels van Huiswerk- en studiebegeleiding beoogt. Kinderen zijn namelijk niet gedoemd om daar hun hele schooltijd last van te hebben. Coaching bij leerproblemen is bedoeld voor kinderen, die vastlopen op school bij het automatiseren van informatie.

Automatiseren is nodig om vanzelfsprekend te kunnen lezen, spellen en rekenen.

Tess Stempels richtte Huiswerk- en studiebegeleiding in augustus 2012 op met als doel kinderen met leerproblemen extra aandacht, tijd en ruimte te geven om een goede leerstijl te ontwikkelen. Ik ben leerkracht en kindercoach. Als leerkracht heb ik jarenlange ervaring opgedaan in het werken met (speciale) basisschoolleerlingen en me tevens gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met leerproblemen. Mijn opleiding als kindercoach stelt me tevens in staat ook kinderen met faalangst te begeleiden en onzekerheden in sociale contacten of het onvoldoende vertrouwen in eigen prestaties om te buigen tot positieve ervaringen.

Tess Stempels werkt met de Kernvisie methode en leert kinderen om op een andere manier te leren, juist door gebruik te maken van hun talenten en niet door te gaan op datgene wat eerder niet lukte. Vaak ligt de focus op het opnieuw aanbieden van lesstof in de hoop dat het deze keer wel blijft hangen. Dit sluit niet aan bij de leerstijl van het kind, waardoor het resultaat opnieuw niet afdoende zal zijn. De Kernvisie methode maakt gebruik van de capaciteiten van kinderen, waardoor zij wél in staat zijn om te automatiseren. Van alfabet, woordbeelden en spellingsregels tot tafels en rekensommen, naar het leren van grote stukken tekst middels mindmapping. Tess Stempels leert kinderen de techniek van de Kernvisie methode, zodat zij deze zelfs jaren later nog toe kunnen passen. Het gevolg? De kinderen hanteren een andere leerstrategie en realiseren daarmee grote verbeteringen in hun leerresultaten.

De Kernvisiemethode is een kortdurend coachingstraject. Door middel van een intakegesprek wordt er gezamenlijk gekeken of de methodiek de gewenste effectiviteit gaat opleveren. Daarna volgen tussen de 5 en 7 coachingsessies, verdeeld over een periode van 3 á 4 maanden. De Kernvisie methode is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Het begeleiden van kinderen op cognitief of coachend gebied kan ik vanuit huis of op school, indien gewenst.
Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kan contact opgenomen worden met Tess Stempels, via telefoonnummer 0294-283015 of 06-30886129 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is ook te vinden op www.kernvisiemethode.nl